De feestdagen komen er weer aan.

Voor vele een tijd van vreugde en familie.

Een tijd van lekker eten en spelletjes avonden.

Een heerlijke gourmet schotel…

…lekkere rollades…

…de mooist gefabriceerde toetjes…

…heerlijke gerechtjes en inspirerende recepten vliegen uit de keuken de tafel op!

Als je erover nadenkt gaat het water je al in de mond staan.

Maar voor sommigen zijn deze lekkernijen een gruwel in vermomming.

Misschien herken je dit wel: 

Je bent na het uitgebreide kerstmaal heeeerlijk aan het uitbuiken.

Maar nadat je het feestmaal (en bijna je vingers ook) opgegeten hebt voel jij het opkomen…

Je maag begint een beetje te borrelen. Hij voelt wat onrustig.

Binnen het half uur zit jij met je maag in je KEEL. Je hebt brandend maagzuur.

De meeste mensen nemen dan snel een Rennie en hopen dat de klachten afzakken.

Maar wat nou als dat niet zo is…

Wat nou als jij eigenlijk niet alleen met de feestdagen  maar eigenlijk heel vaak last hebt van brandend maagzuur?

Wat nou als de medicijnen die je gekregen hebt nauwelijks werken en je klachten niet overgaan?

Dan kan het best zijn dat jij niet een teveel, maar en TEKORT aan maagzuur hebt…

In dit artikel leer jij:

Brandend maagzuur omdat je er niet genoeg van hebt?

Ik heb het in de praktijk al tientallen keren gezien.

Mensen krijgen last van brandend maagzuur. Ze bezoeken de huisarts en die schrijft een maagzuurremmer voor.

Maar dit helpt vaak maar een beetje. Of het helpt even, en daarna niet meer…

Of nog vervelender, HET WERKT HELEMAAL NIET!

Net als de huisarts, denken de meeste mensen dat brandend maagzuur betekend dat je te veel maagzuur hebt.

Maar wist je dat een TEKORT aan maagzuur exact dezelfde klachten geeft als een teveel?

Medical News today schreef in hun artikel over de symptomen zoals;

  • Brandend maagzuur

  • Winderigheid

  • Maag– en darmklachten

  • Een opgeblazen gevoel

  • Obstipatie of diarree

  • Misselijkheid

  • Baksteen in je maag

Lijkt aardig op de klachten die we herkennen bij een te veel aan maagzuur toch?

Zo dacht Thijs ook dat hij te veel maagzuur in zijn maag had.

Hij kwam bij mij in de praktijk en vertelde dat hij al een aantal jaar last had van onder andere maag en darmklachten.

Met name zijn brandend maagzuur was erg vervelend.

Hij was hiermee bij de dokter geweest die hem maagzuurremmers had gegeven. Dit had helaas niet heel veel geholpen voor hem…

En nadat ik klaar was met mijn onderzoek vond ik het niet raar dat dit niet had geholpen voor hem.

Hij vertelde namelijk onder andere ook snel last te hebben van een opgeblazen gevoel.

Zijn ontlasting wisselde ontzettend van stug – naar te dun en een brijige vlaai.

Hij had heel veel last van jeuk over zijn lichaam.

En hij was eigenlijk ook niet zo fit vond hij. Hij voelde zich vaak wat vermoeid als hij over de dag keek.

De belletjes gingen bij mij al rinkelen.

Bij hem haalde ik er al snel een infectie uit die zich in de maag huist.

Deze infectie zorgde ervoor dat hij een tekort aan maagzuur kreeg!

Het 'gas- en rempedaal' principe van jouw brandend maagzuur

De productie van maagzuur gaat in twee stadia.

Een constante productie van een klein beetje maagzuur. Dit is om de zuurgraad van jouw maag op peil te houden.

En als je voedsel eet wordt er binnen korte tijd HEEL VEEL maagzuur geproduceerd.

Dat productieproces gebeurt door twee hormonen.

De eerste is gastrine. Gastrine is in staat in korte tijd heel VEEL maagzuur aan te maken.

Het tweede hormoon is histamine.

Histamine is een hormoon dat veel verschillende functies heeft in ons lichaam.

Het beïnvloedt het zenuwstelsel en werkt als neurotransmitter. Als het vrijkomt raak je er bijvoorbeeld gejaagd van. Je voelt je opgefokt en onrustig.

Het beïnvloedt het hormoonsysteem waardoor aderen bijvoorbeeld verwijden. Dit geeft dan duizeligheid. Of het beïnvloed andere hormonen waardoor ontzettende energiedips ervaart…

Of het zet het immuunsysteem flink aan waardoor het overactief wordt. Een overactief immuunsysteem is nooit goed, want dat is nou juist waar veel chronische klachten vandaan komen.

Ongeveer 95% om exact te zijn. Wil jij weten wat er dan gebeurt? Dat lees je in dit rapport:

Maar histamine zet dus ook de maagzuurproductie aan.

En juist histamine zorgt voor een constante zuur/basebalans van ons maagzuur.

Als gastrine het ‘gaspedaal’ is, zorgt histamine voor de ‘stationair stand’ van jouw maagzuur motor.

Histamine komt op drie manieren voor in jouw lichaam:

  1. Het wordt door het lichaam zelf geproduceerd in de maag

  2. Het komt ook van nature voor in onze voeding

  3. Sommige bacteriën maken het aan

Je hebt in jouw maagwand ‘voelsprietjes’ zitten. Deze voelen of er genoeg maagzuur aanwezig is in je maag. 

Wanneer zij genoeg maagzuur signaleren trappen zij op het ‘rempedaal’.

Zij minderen de productie van histamine. Dit zorgt ervoor dat je geen overschot krijgt aan maagzuur, of aan histamine…

De veteraan die jouw maag een oorlogsgebied maakt

Echter, bij veel mensen komt er een beestje voor die dit proces verstoord.

Het is een harde veteraan die zich op de meest onherbergzame plek van je lichaam bevindt…

Hetzelfde beestje die ik bij Thijs terugvond in zijn maag.

Het beestje heet: Helicobacter pylori en huist zich in jouw MAAG!

Zwemmend in jouw maagzuur voelt deze SEAL zich op zijn best.

Hij neutraliseert namelijk jouw maagzuur door de enzymen die hij produceert. Dit zorgt voor twee dingen in jouw lijf:

  1.  Jouw maagzuur wordt geneutraliseerd (en er ontstaat een tekort aan maagzuur)

  2. Jouw ‘voelsprietjes’ (de sensorische D-cellen) in jouw maag denken dat er te weinig maagzuur is. Hierdoor blijven zij histamine produceren waardoor er een overschot ontstaat

En laat me jou vertellen, een overschot aan histamine is geen pretje

Onderzoek toont aan dat je door een histamine overschot de volgende aandoeningen kunt ontwikkelen:

  • Allergieën
  • Astma
  • Rhinitis (neusslijmvlies ontsteking)
  • Conjunctivitis (oogslijmvlies ontsteking)
  • Eczeem

En zelfs auto-immuunreacties als:

  • Een tekort aan bloedplaatjes
  • Antistoffen tegen jouw rode bloedcellen
  • Antistoffen tegen jouw witte bloedcellen
  • Mestcel activatiesyndroom
  • Anafylactische shocks

Deze problemen bij elkaar geven vaak vage ondefinieerbare, of zelfs hele extreme klachten. Klachten die vaak niet echt een oorzaak voor wordt gevonden als we naar de huisarts stappen.

Een simpele klacht als brandend maagzuur kan dus duiden op een veel dieper probleem. Een probleem van een tekort aan maagzuur.

Hoe groot is de kans dat jij een tekort aan maagzuur hebt?

Goed, we kennen allemaal de mooie reclames van Rennie en andere maagzuurremmers die ons vertellen dat ze tegen brandend maagzuur werken.

Maar als je een tekort hebt aan maagzuur, werkt dit natuurlijk maar nauwelijks…

Of erger nog, het versterkt het probleem wat je al hebt!

Maar komt een tekort aan maagzuur nou meer voor dan een teveel aan maagzuur?

Simpel gezegd, JA!

Een tekort aan maagzuur is veel gebruikelijker dan een te veel aan maagzuur.

Om alleen al de simpele reden dat het lichaam liever te weinig energie spendeert aan alle nodige processen dan te veel!

En de volgende simpele reden dat je lichaam op hogere leeftijd minder maagzuur gaat produceren. Rond je 45e daalt het maagzuur natuurlijk naar een minder zure graad.

Rond je 65e is dit op zijn laagst, en blijft voor de rest van je leven op dat niveau.

En als dat nog niet genoeg was om je maagzuur te neutraliseren hebben we nog wel onze veteraan – de Helicobacter pylori.

Deze bacterie komt bij ongeveer een kwart van mensen rond de 30 voor.

Onderzoek toont aan dat dit aantal zelfs vermeerderd met een stijgende leeftijd. Wereldwijd draagt meer dan de helft van de wereldbevolking deze bacterie met zich mee.

Hij hoeft niet altijd klachten te geven, maar als hij dit wel doet geeft dit nare gevolgen.

Een tekort aan maagzuur geeft verteringsproblemen. Dit zorgt niet alleen voor maag- en darmklachten, maar kan ook voor vitaminen- en mineralentekorten in je lichaam zorgen.

Een zeer naar en veel voorkomend gevolg daarvan is een vitamine B12 tekort.

In maagzuur zit namelijk een enzym dat ervoor zorgt dat vitamine B12 opgenomen kan worden.

Bij een tekort aan maagzuur dus te weinig vitamine B12 opname…

Dit geeft een waslijst aan klachten. Een aantal voorbeelden zijn: 

  • Vermoeidheid

  • Spier- en gewrichtspijn

  • Tintelingen in handen en voeten

  • Neerslachtigheid

  • Mentale onstabiliteit

  • Bloedarmoede

  • En een warrig hoofd

En deze klachten ervaarden Thijs ook!

Wij gingen aan de gang met een aantal supplementen en het bestrijden van zijn Helicobacter pylori infectie.

Het heeft een aardige tijd geduurd (zo’n 6 maanden) voor wij het SEAL-team in zijn maag verslagen hadden.

Het zijn niet voor niets de hardste jongens van het Amerikaanse leger zullen we maar zeggen!

Maar gelukkig sindsdien ervaart Thijs geen enkele klacht meer. Zelfs als hij af en toe dan eens een saucijzenbroodje eet.

De thuistest om vast te stellen of je te veel of te weinig maagzuur hebt

Wist je dat het testen van maagzuur eigenlijk nooit gebeurt?

Als jij maagzuurklachten hebt wordt bij de huisarts eigenlijk altijd gekozen voor maagzuurremmers.

Maar er wordt eigenlijk nooit eerst getest of je nou een teveel of een te weinig aan maagzuur hebt.

En de reden daarvoor is simpel. De test die hiervoor het beste werkt is de Heidelberg maagzuur test.

Maar deze test kost gemiddeld meer dan 300,- euro. Een heel stuk duurder voor je zorgverzekeraar dan de tabletjes van een paar tientjes.

De test vergoed een zorgverzekeraar dus vaak niet.

Maar misschien was dit toch de betere optie. Want als iemand na een jaar nog steeds aan de maagzuurremmers zit, kom je alsnog aan dit bedrag ;- /.

Dus daarom wil ik jou de tool geven om zelf te achterhalen of je een tekort of te veel aan maagzuur produceert.

Zo ga je te werk:

  1. Als je opstaat wacht je met eten. 
  2. Koop wat natrium bicarbonaat (baking soda) in de winkel.

  3. Voeg een kwart van een theelepel natrium bicarbonaat in 250 ml water
  4. Zorg ervoor dat je de mix RUSTIG opdrinkt (zodat je geen lucht opslokt).

  5. Zet een timer voor 5 minuten.

Belangrijk is dus om NIET te eten voor je deze test doet.

Kijk of je moet boeren binnen 5 minuten na de inname van de mix van water en natrium bicarbonaat.

Bij voldoende maagzuur zul je ongeveer één of een aantal keer geboerd hebben binnen 3 minuten. 

Dit komt omdat het bicarbonaat het maagzuur neutraliseert, en er gas ontstaat.

Als je echter heel veel gaat opboeren (3 of meer flinke boeren) zul je waarschijnlijk te veel maagzuur produceren.

Heb je geen boer gelaten binnen 5 minuten na de inname van de mix? Dan is de kans groot dat je te weinig maagzuur hebt.

Herhaal deze methode zeker 3 of 4 ochtenden om een redelijk helder beeld te krijgen.

Hiermee heb je een indicatie of jij waarschijnlijk een tekort aan maagzuur hebt.

Je hebt in dit artikel dus wel kunnen leren dat er misschien iets aan de hand is in jouw lichaam wat jouw klachten veroorzaakt.

Maar hoe werkt dat nou precies?

Veel mensen denken dat bepaalde klachten onoplosbaar zijn. Ze denken dat deze erbij horen, of dat er “niets aan te doen” valt.

De medicatie uit het ziekenhuis werkt vaak even of deels. Maar geeft ook vaak bijwerkingen.

Het fenomeen “we kunnen niets vinden, het zit tussen je oren” heb je ook al ZO VAAK gehoord! Terwijl de psycholoog of psychiater zegt dat hij NIETS voor jou kan doen…

Het probleem is dat de oorzaak niet gezocht wordt. Een oorzaak die – als je die oplost – ineens alle klachten als sneeuw voor de zon doet verdwijnen.

En er is één hele grote schakel in dit hele verhaal. Eén GROTE FACTOR die alles bij elkaar brengt…

Die factor is WAT er exact in jouw lichaam gebeurt als er zo’n onderliggende factor in je lichaam meespeelt.

En die schakel wil ik met jou delen!

Als jij exact wilt weten wat de meest voorkomende oorzaak is voor al deze bovenstaande symptomen zoals maag- en darmklachten, brandend maagzuur, vermoeidheid, winderigheid, constipatie of diarree etc…

Als jij exact wilt weten wat de meest voorkomende oorzaak is voor 95% van ALLE ziekten en symptomen die wij in de westerse wereld kennen… 

Als je dat wilt weten dan heb ik iets voor jou!

Ik heb een GRATIS rapport geschreven waarin ik je alles vertel wat jij moet weten over dit soort onderliggende factoren. Een rapport waarin ik jou vertel over mijn ervaring over de afgelopen 10+ jaar als therapeut.

Ik laat je zien door concrete voorbeelden hoe jouw gezondheid er uit zou kunnen zien. Er is namelijk ZO – VEEL – MEER mogelijk als mensen denken!

En als belangrijkste sleutel op weg naar jouw gezondheid deel ik met jou:

Ons BEWEZEN SYSTEEM om van ziekte naar gezondheid gekatapulteerd te worden!

Als dit niet genoeg is geef ik jou ook nog:

De STERKSTE TOOL om jouw pad naar gezondheid te garanderen 

Zodat jij weer al die dingen kunt doen die je voor ogen hebt.

Of dat nou is om weer aan het werk te gaan, gezellig met je gezin of met vrienden leuke dingen te doen. Of dat het is om gewoon weer gezond te lezen, in dit rapport leer jij het pad daar naartoe!

Dus als jij je herkent in de klachten en het verhaal van Thijs…

En als jij klaar bent om dat vervelende brandend maagzuur, die eeuwig durende vage maag- en darmklachten en je andere vage onbegrepen klachten achter je te laten.

Als je wilt weten wat JIJ hieraan kunt doen, download dan dat rapport!

Als je op de button hieronder klikt kom je op mijn webpagina waar je je naam en E-mail achter kunt laten.

Dan stuur ik jou per mail: het rapport wat al honderden mensen heeft geholpen hun gezondheid te herclaimen.

Conclusie:

In dit artikel leerde jij dus dat:


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *