AAahhhhhh, de zomerkriebels zijn er weer. Het is die mooie tijd dat de bloemetjes en de bijtjes elkaar weer ontmoeten en hun paringsdans doen.

De tijd dat konijntjes weer rond elkaar heen hoppen en vlindertjes de tango dansen in de lucht.

En zo ook wij als mensen voelen de kriebels… 

Negen maanden later word je dan ook vaak doodgegooid met geboortekaartjes en uitnodigingen voor babyfeestjes.

Misschien herken je de kriebels wel en heb je een prachtig gezin. Maar wat als de kriebels er bij jou wel zijn…

…maar zich negen maanden later niet vertalen in een geboortekaartje. 

Ofwel:


Wat als zwanger worden niet lukt...

Dat overkwam Monika en haar man ook!

Toen zij en haar partner al bijna een jaar zwanger probeerde te raken begonnen zij zich zorgen te maken. Tot er iets bijzonders gebeurde…

In dit artikel leer jij:

Een zwangerschapscadeautje van de kindergoden

Monika en haar man probeerde al een tijdje zwanger te raken (iets langer dan een jaar). Zij maakte zich nog niet echt zorgen, maar waren wel verrast dat zij nog niet zwanger was geraakt. Toen zij na een jaar nog niet zwanger was begon hun verhaal hier:

“Wij hadden een vakantie naar Thailand gepland, maar twee weken daarvoor werd ik ziek. Ik kreeg behoorlijke buikgriep, en liep helemaal leeg. Dit duurde vrij lang…

Omdat we op vakantie zouden gaan, heb ik van de huisarts twee keer achter elkaar een vrij zware antibioticakuur gekregen. Het werd er allemaal niet beter op dus we hebben besloten de vakantie te annuleren.

Een week later knapte ik toch ontzettend op en hebben we alsnog een last-minute naar de zon geboekt. Maar toen ik terugkwam kwamen wij er tot onze verbazing achter: ik was zwanger!”

Een geweldige verassing voor Monika en haar man. Genietend dachten ze na een jaar: “doe daar maar een broertje of een zusje bij!”

Het tij keerde en hun kinderwens werd op de proef gesteld...

Maar helaas, er gebeurde niets. Een half jaar ging voorbij…

…anderhalf jaar ging voorbij…

…maar geen tweede streepje die verscheen op hun zwangerschapstesten.

Verward zochten Monika en haar man de huisarts op. Die verwees hun door naar de gynaecoloog.

Helemaal binnenstebuiten gekeerd kon de gynaecoloog vertellen dat er met hun alle twee NIETS aan de hand was?

Andere gynaecologen die ze bezochten voor een second opinion, vertelde exact hetzelfde…

Anderhalf jaar later (3 jaar verder ondertussen) was Monika nog steeds niet zwanger. Zij stond erop om een behandeling te krijgen bij de gynaecoloog. Deze ging akkoord en zij startte met hormoonbehandelingen en een KI-behandeling.

Dit volgde zich op door een IUI-behandeling

Dit ging over op Ivf-behandelingen

Maar toen zelfs na 5 jaar de Ivf-behandelingen niet hadden gewerkt gaven Monika en haar man de hoop langzaam op.

Totdat er een vriendin belde…

“Een vriendin van een zus, van mijn kapper, is na jaren tobben, mislukte KI en Ivf-behandelingen, uiteindelijk bij een natuurgeneeskundig therapeut onder behandeling gekomen. Zij was binnen een jaar zwanger!” 

…is wat zij haar vriendin hoorde vertellen. En dit was het moment dat Monika en haar man bij ons in de praktijk een afspraak maakte.

Waarom antibotica ongewest kinderloos even verhielp bij Monika

Op hun consult vertelde Monika en haar man wanhopig hun verhaal over de jaren dat ze al zwanger probeerde te raken. Maar dat zwanger worden maar niet wou lukken, wat zij ook probeerde.

Dat ze bang waren dat door haar biologische klok het zo meteen te laat zou zijn om zwanger te raken. Ondanks dat ze ZIELSGELUKKIG waren met hun dochtertje zij NIETS LIEVER wouden dan een broertje of zusje voor haar erbij te krijgen!

Toen we bij Monika aan de gang gingen met onderzoeken vonden we terug wat mijn collega en ik allang hadden verwacht! Bij Monika vonden we de ziekte van Lyme terug. 

Een ZEER gebruikelijke oorzaak van kinderloosheid.

Als je je nog kunt herinneren dat Monika na twee sterke antibioticakuren WEL zwanger kon raken begrijp je nu hoe dit kwam.

Ondanks dat de Lyme daarmee het lichaam niet uitgewerkt was (antibiotica is namelijk vaak niet in staat deze bacterie uit te schakelen), onderdrukte de antibiotica de bacterie wel. Dit gaf Monika haar lichaam net genoeg tijd om de zwangerschap te consumeren.

Leestip: wil je meer weten over een Lyme-infectie, lees dan dit artikel!

“Ik had aan meerdere gynaecologen de vraag gesteld of die antibioticakuur die ik destijds had geslikt van invloed kon zijn op het feit dat ik toen wel zwanger werd. Dit werd echter steeds maar ontkend…”

De gynaecologen stonden voor een raadsel omdat dit onderliggende probleem geheel aan hun voorbij ging. En zo komen wij tientallen vrouwen per jaar tegen die exact hetzelfde verhaal als Monika doormaken.

Tevergeefs worden er meerdere zwangerschapsbehandelingen geprobeerd zonder resultaat. Gefrustreerd, teleurgesteld en verward blijven deze vrouwen en hun partner vaak JARENLANG tobben.

Tot zij bij ons komen en wij de OORZAAK van hun ongewenste kinderloosheid achterhalen.

“Na mijn eerste bezoek was ik ZO ontzettend opgelucht. Blij dat er eindelijk eens iemand iets vond en dat er iets aan gedaan kon worden.”
– Aldus Monika –

Hoe werkt zo'n Lyme-infectie en ongewenst kinderloos zijn dan?

Ooit gehoord van “egoïstische genen”?

Misschien wel, misschien ook niet.

Maar ik kan jou vertellen, JIJ HEBT ZE!

Onze genen zijn ontzettend egoïstisch. Als ze het niet dreigen te overleven, zullen zij ALLES doen om zichzelf te beschermen.

ZW61F7~1

Voor sommige mensen (die zich niet fit voelen) een mooi voorbeeld om eens meer aan onszelf te denken. Maar dat is weer een heel ander onderwerp!

In ieder geval – ons lichaam is eigenlijk heel simpel. Het wil namelijk maar twee dingen:

  1. Overleven

  2. Reproduceren

En in die volgorde is dit een ABSOLUTE prioriteit voor ons lichaam.

Wanneer er dus een infectie zit in het lichaam moet het lichaam meer “moeite” doen om te overleven. Het wordt aangevallen, dus er is minder “toestemming” voor reproductie.

Ons brein is de hele dag bezig met eigenlijk maar één enkel ding. Het reguleren van alle processen in ons lichaam.

En de belangrijkste factor voor al die processen?

Dat is ENERGIE

Elk proces in ons lichaam kost energie. En een beperkt aantal processen leveren energie op.

En reproduceren kost energie (vandaar dat vrijen goed is voor de lijn ;-)). Maar niet alleen de lijn heeft ermee te maken! De tango tussen de lakens is namelijk niet het enige wat energie kost. Ook het reproductieproces zelf kost het lichaam natuurlijk energie.

Zie je, al die hormonen moeten op de juiste verhouding aangemaakt worden om jouw zwanger te maken. En vervolgens moet het lichaam ZEER veel processen in gang zetten.

Je “ouderinsticten” – wat we in de wetenschap ook wel “ouderlijk gedrag” noemen – moeten aangewakkerd worden. Dit kost energie! Bepaalde hormonen moeten meer aangemaakt moeten worden die jou scherp houden op wat je kindje nodig heeft.

Lacteren? Alleen dit proces al kost het lichaam EEN DERDE van alle energie die jouw lichaam normaal gesproken verbruikt, om het hele lichaam draaiende te houden.

MAAR…

…het immuunsysteem moet ook wat doen…

…of eigenlijk beter gezegd, iets NIET meer doen. En dat is wel dit…

Hoe jouw immuunsysteem onvruchtbaarheid kan veroorzaken...

Ons lichaam heeft een intracellulair en een extracellulair immuunsysteem. Dit noemen we ook wel het “Th1 systeem”, en “Th2 systeem”.

Het Th1 systeem herkent binnen onze cellen wat van ons is OF wat daar niet thuis hoort.

Het Th2 systeem herkent buiten de cellen wat van BUITEN komt en niet in het lichaam hoort.

Dit Th1 systeem moet in de zwangerschap minder actief worden. Dit scant namelijk het lichaam af en kijkt wat er in de cellen zit wat het eruit moet gooien.

En het DNA van jouw partner hoort helaas niet in jouw eicel thuis. Al vind jij als aanstaande moeder waarschijnlijk van wel ;-).

Mooi geïllustreerd hoe jouw genen dus ALLEEN ZICHZELF in jouw lichaam willen zien, en NIEMAND anders.

Stomme egoïstische genen…! :-/

Het Th2 systeem moet dus actiever worden, om de afweer van alles wat van buiten komt te verhogen. Zo kan het juist jou en jouw ongeboren kindje beschermen.

En hier komt nou juist het probleem om de hoek kijken.

Bij een intracellulaire infectie (een bacterie binnen de cel) zoals die met de Lyme, KAN dit Th1 systeem niet rustig worden. Als het dat zou doen, zou de bacterie vrij spel krijgen!

En gezien reproduceren niet zo belangrijk is als overleven voor het lichaam, zorgt jouw lichaam dus dat zwanger worden niet lukt.

Het mechanisme als zwanger worden niet lukt

Het exacte mechanisme, en daarmee een mogelijke oplossing is namelijk deze…

Als er een beestje in het lichaam zit wat daar niet thuis hoort veroorzaakt dat een ontsteking in het lichaam. Die ontsteking wordt mogelijk gemaakt door het immuunsysteem.

En zoals je weet moet het lichaam dus energie sturen naar de meest belangrijke processen voor het lichaam.

Dit doet het lichaam door zichzelf “insuline resistent” te maken. Een ingewikkeld proces wat ook voorkomt bij bijvoorbeeld diabetes.

“Diabetes… Heb ik diabetes als ik niet zwanger kan worden?”

Nee, geen diabetes. Maar wel een “subklinische hyperinsulinemie” of “subklinische insuline resistentie”.

Ofwel; een verhoogde insuline spiegel in het bloed, maar die nog niet buiten de normaalwaarden valt…

…Of een lagere gevoeligheid voor insuline.

Door de insuline resistentie zorgt je lichaam ervoor dat glucose (waar het lichaam ENERGIE van kan maken) naar het immuunsysteem toe stroomt.

Maar daardoor stroomt de energietoevoer NIET MEER naar bijvoorbeeld jouw eierstokken…

…of de zaadballen…

…en word de energie ook niet meer in de hormoon-boost gestoken die jouw zwangerschap nodig heeft.

Mechanisme #1 als zwanger worden niet lukt

In dit ZEER grote en uitgebreide onderzoek waar 178 studies over insuline resistentie en onvruchtbaarheid werden bekeken en samengevoegd bleek:

Bij insuline resistentie samen met hyperinsulinemie de omzetting van testosteron naar oestrogeen sterk werd geremd.

Dit is bij zwangerschap zeer belangrijk!

Gebeurd dat namelijk niet, word de oestrogeenpiek niet bereikt. Hierdoor ontstaat er geen signaal om de eisprong te geven.

In heftige mate van insuline resistentie en hyperinsulinemie hebben vrouwen zelfs kans om PCOS (polycysteus ovarium syndroom) te ontwikkelen. En PCOS kan onvruchtbaarheid veroorzaken!

Mechanisme #2 als zwanger worden niet lukt

Het onderzoek toonde ook aan dat het vrijkomen van het hormoon GnRH (Gonadotropin-releasing hormone) geremd werd bij insuline resistentie.

Dit hormoon zorgt voor het vrijkomen van FSH (Follikelstimulerend hormoon) en LH (Luteïniserend hormoon). Deze hormonen zorgen voor het rijpen en groeien van de eicel, en de eisprong zelf.

Gebeurt dit dus niet word jij niet waarschijnlijk niet of onregelmatig ongesteld, maar zul je dus ook moeilijk zwanger kunnen raken.

Mechanisme #3 als zwanger worden niet lukt

In het onderzoek werd ook duidelijk dat door insuline resistentie EN een “overbelaste lever” een omzetting mis ging. Oestrogeenmetabolieten werden moeizamer of niet meer omgezet.

Oestrogeen heb je in vele soorten en maten, het is niet maar één enkel hormoon. En juist de verschillende oestrogenen zorgen in hun ene vorm voor rijping en groei. In hun andere vorm zorgen oestrogenen voor deling van cellen.

Als deze omzetten mis gaat groeit jouw eicel bijvoorbeeld niet rijp uit, voor deze vrijgegeven wordt. En kan deze ook geen spermacel ontvangen.

Bij deze specifieke problematiek kunnen vrouwen zelfs makkelijk zoiets als endometriose ontwikkelen. Dit komt omdat de lever dus het oestrogeen niet omzet naar zijn volgende vorm, en cellen blijven groeien in plaats van gaan rijpen.

Endometriose kan onvruchtbaarheid, maar ook FLINKE menstruatiestoornissen en pijnen veroorzaken!

ZW5194~1

Mechanisme #4 als zwanger worden niet lukt

Het onderzoek toonde ook aan dat door hyperinsulinemie de rijping van zaadcellen niet volledig afgerond werd. Hierdoor worden de zaadcellen onvolwassen afgegeven en hebben zij een beperkte bewegelijkheid.

Ander onderzoek toont zelfs aan dat er bijvoorbeeld door een te hoge belasting met bestrijdingsmiddelen onvruchtbaarheid kan ontstaan.
LEESTIP: ik heb daar hier een artikel over geschreven voor je.

De oplossing als zwanger worden niet lukt

Het onderzoek geeft echter wel iets heel belangrijks weer…

… het toonde aan dat insuline NIET het enige signaalstofje is dat invloed heeft op jouw mogelijkheid om zwanger te worden…

…het is niet de heilige graal als zwanger worden niet lukt!

Het gaat er juist om dat DE REDEN voor jouw insulineresistentie, ontsteking of overactief immuunsysteem gevonden wordt.

Daar heb ik in dit rapport veel meer over geschreven:

Maar wat ik je in dit artikel WEL mee kan geven is een mogelijke thuisoplossing die je kan helpen TOCH zwanger te raken.

Een soort sluiproute naar de zwangerschap die jij en je partner zo graag willen.

Wist je nog dat je die “egoïstische genen” hebt…

…die koste wat kost willen overleven…

Stel je voor dat jij die genen kunt laten denken dat ze het niet gaan overleven, tenzij ze gaan reproduceren.

Dat ze zichzelf wel voort MOETEN planten, omdat ze anders uitsterven.

Dan is er een ZEER GROTE KANS dat jij WEL zwanger gaat raken.

En jouw genen een beetje “om de tuin leiden” is makkelijk gedaan.

Namelijk door te VASTEN.

JA, JE HOORT HET GOED: VASTEN.

Door een paar dagen niet te eten activeer je jouw “overlevingsgenen”.

Hierdoor verhoog je jouw gevoeligheid voor insuline AANZIENLIJK. En je verlaagt jouw insuline niveau in het bloed ook RADICAAL.

Maar probeer dit echter NIET zomaar uit!

Drie dagen vasten is NIET voor iedereen mogelijk of verantwoord! Zeker als je veel gezondheidsproblemen hebt schakel hiervoor dat een specialist in, of consulteer een arts!

Een mooi kinderwenstoetje voor Monika

Wat wij namelijk met Monika zijn gaan doen toen we een behandeling startte:

Eerst hebben we de Lyme-infectie bestreden…

Daarna hebben we haar hormonen weer in balans gebracht…

“Na deze laatste kuur ben ik niet meer ongesteld geworden. Ik ben nu 11 weken zwanger.
En BLIJ, heel erg blij!” 

– Aldus Monika bij het schrijven van haar verhaal –

Lees haar hele verhaal hier.

Wil jij meer weten over deze slopende ziekte die niet alleen onvruchtbaar zijn, maar een WASLIJST aan andere symptomen met zich meebrengt.

Herken jij je niet alleen in ongewenst kinderloos zijn, maar ook in:

…in ’s ochtends uitgeput opstaan…

…geen energie hebben om jouw leven te runnen…

…en moeten vechten om je ogen open te houden over de dag…?

…dan kan het goed zijn dat er misschien een onderliggende oorzaak als de ziekte van Lyme onder ligt.

En om je daar meer over te vertellen zodat jij gaat begrijpen wat de oplossing is heb ik iets voor jou…

Ik heb namelijk een GRATIS rapport geschreven waarin ik vertel over mijn ervaring als therapeut over de afgelopen jaren.  

De ervaring waar ik duizenden mensen met de meest uiteenlopende klachten in mijn spreekuur kreeg. Klachten die toen net zo onoplosbaar leken – als die van jou nu misschien lijken. 

In dit rapport vertel ik jou wat de meest voorkomende oorzaak voor 95% van alle chronische klachten en syndromen is. En ik vertel je ook HOE die klachten ontstaan, zodat jij weet wat jij er ZELF aan kunt doen! 

Ik laat je zien door concrete voorbeelden hoe jouw gezondheid er uit zou KUNNEN zien. Er is namelijk ZO VEEL MEER mogelijk als dat je denkt!   

En als belangrijkste sleutel op weg naar jouw gezondheid deel ik met jou:   

Ons bewezen systeem om van ziekte naar GEZONDHEID gekatapulteerd te worden!   

Als dit niet genoeg is geef ik jou ook nog:

De sterkste tool om jouw pad naar gezondheid te garanderen, zodat jij weer al die dingen kunt doen die je voor ogen hebt.  

Om gewoon weer vol energie, levenslust, focus en blijdschap te kunnen leven.  

Als BONUS ga ik jou 3 TIPS geven die jou deze week nog gaan helpen om je ENERGIEKER te voelen.  

Interessant?  

Mooi, klik dan op de onderstaande knop.   

Hiermee kom je op mijn pagina waar je jouw naam en E-mail in kan vullen

Als je dat gedaan hebt kan ik jou het rapport toesturen via de mail.

Conclusie:

In dit artikel leerde je dus dat:


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het rapport wat al honderden mensen hielp hun gezondheid te herclaimen!

Ontdek waar jouw chronische klachten vandaan komen!

Leer in dit rapport:

  • De oorzaak voor 95% van alle chronische klachten
  • Ons bewezen systeem om van ziekte naar gezondheid gekatapulteerd te worden…
  • Leer wat er allemaal mogelijk is in jouw gezondheid!

Niemand vindt coockies leuk, wij ook niet. Maar we moeten je wel vertellen dat onze website ze nodig heeft om jou te helpen je gezondheid te herclaimen!